Kuymak Mıhlama Yapılışı

21-12-2020 10:22
Kuymak Mıhlama Yapılışı

Kuymak yapımı için temel malzemeler çok karmaşık olmamakla birlikte 3 çeşittir. Yeşil Mandıra’dan aldığınız Tereyağı, Mısır Unu ve Telli Peynirin harmanlanmasıyla ortaya çıkan lezzet tüm Türkiye’de sevilerek tüketilmektedir. En temel yöresel lezzetimiz olan kuymak özellikle kahvaltıların ve öğlen yemeklerinin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Kullanılan malzemelerin taze olması ve satın aldığınız yerin güven vermesi evde yapacak olduğunuz kuymağı çok daha lezzetli hale getirecektir.


Öncelikle evinizde bakır tava varsa tavsiyemiz bakır tavanızda, yok ise teflon veya normal tavanızda 2 tam dolu yemek kaşığı tereyağını eritmekle lezzet serüvenini başlatınız. 


Tereyağı eriyip köpüklenmeye başlayınca içine 2 yemek kaşığı Yeşil Mandıra Sade Mısır Ununu ekleyiniz ve unun rengi koyulaşana dek kavurunuz. 


Ardından bir su bardağı suyu ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyiniz ve kavurmaya devam ediniz. Kıvam olarak kuymak suyunu çekip katılaşana kadar karıştırınız. 


Kuymağınız kıvamını aldıktan sonra içersine Yeşil Mandıradan almış olduğunu 100-150 gram kadar Telli Peynir veya Dil Peynirini ekleyiniz. Ekledikten sonra harmanlayarak mısır unuyla peynirin birbirine karışmasını sağlamamız gerekmektedir. 


Karıştırdıktan sonra ocağınızın altını en kısık dereceye getirip tereyağını kendisi yüzüne çıkartana kadar arada karıştırmak suretiyle bekleyiniz.


Yöreden yöreye değişmekle birlikte, başka bir tavada yine 1.5 veya 2 kaşık tereyağını eritip yapmış olduğunuz kuymağın üstüne dökerekte tüketebilirsiniz.


Kuymak yaparken dikkat etmemiz gerekenleri sıralamak gerekirse;


İlk başta Yeşil Mandıra Tereyağını koyduğunuz zaman hemen mısır ununu dökmeyin tereyağı birazcık kaynasın. 


Peynirin kalitesi ve erimesi çok önemli bir unsur Yeşil Mandıra’dan alacağınız için erime ve lezzet probleminizi geçiyoruz.


Yeşil Mandıra Telli Peyniri kattıktan sonra kısık ateşte kendi kendine pişmesi çok önemli. Dibi tutabilir tutacaktır da… Bizzat dibindeki o tutmuş ve hafif yanmış lezzeti çok sevenlerde vardır. Çok fazla karıştırırsanız içindeki peyniri kaybolabilir ve tellenen kıvamı tutmayabilir.


Kesinlikle pişer pişmez tüketmenizi tavsiye ediyoruz.


Şimdiden afiyet olsun.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.